Zajedničkim snagama Općine i Ministarstva uređuje se društveni dom

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ŠTEFANJE – Općina Štefanje nedavno je potpisala ugovor s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova EU za sanaciju društvenog doma u naselju Staro Štefanje. Ugovor je vrijedan 200 tisuća kuna bespovratnih sredstava koje je Općina dobila temeljem javljanja na natječaj Ministarstva. U radove je uključena sanacija krovišta, ali i unutrašnje uređenje, kaže zamjenik načelnika Silvestar Štefović.
– Objekt će se ožbukati i postavit će se fasada. Spuštamo strop i postavljamo grijanje. Radimo zapravo neku renovaciju i obnavljanje društvenog doma u Starom Štefanju – rekao je Štefović.

Ukupan iznos sanacije doma je oko 400 tisuća kuna što znači da će ostalu polovicu troškova riješiti sama Općina. Inače, Ministarstvo i Općina jako dobro surađuju, potvrđuje Štefović.

– Javljamo se na raspisane natječaje. No, dakako, to je znak da su i naši projekti očito dobri. Zaista je korektna suradnja i s državnim tajnikom gospodinom Žuncem i s ministricom Tramišak, ali i s drugim bivšim ministrima. Puno su nam pomogli u projektima koje smo do sada radili – zaključuje Štefović.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!