Bajs obećao financijsku i drugu potporu za obnovu partizanskih spomenika

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Predstavnici Zajednice udruga antifašističkih boraca i antifašista Bjelovarsko-Bilogorske županije na čelu s njihovim predsjednikom Radom Jovičićem predstavili su svoj novi program županu Damiru Bajsu. Tim povodom predsjednik zajednice udruga Jovičić objavio je i presedan prema kojem u praksi treba djelovati.

– Jako je važno da se naše jedinice lokalne samouprave, bez obzira na stranke na vlasti, odazivaju određenim programima i financiraju obnovu spomeničke baštine – naglasio je. U protekle dvije godine obnovljena su 25 spomen-obilježja na području Daruvara. Jovičić želi da se spomenička baština evidentira i uđe u katastar.

Druga najvažnija stvar oko toga je da je spomenička baština postane obveza lokalne uprave te da ona prema tome dužna održavati, obnavljati i očuvati materijalnu baštinu, odnosno kulturna dobra koju predstavljaju – pojasnio je te istaknuo da očekuju financijsku pomoć župana Bajsa, koji ih je obećao poduprijeti ne samo na financijski, nego i na druge načine.

– Za 2021. godinu ćemo uobičajeno biti pokrovitelji događanjima koja su sad u smanjenom obimu zbog korone. To ne znači da ih nema, već samo da su prilagođeni uvjetima koji sada vladaju – istaknuo je te dodao da je država zasnovana na tekovinama antifašizma, što je upisano u Ustavu, ali se mora vidjeti i u djelima.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!