Knežić krenuo po novi mandat uz osvrt na dosadašnja postignuća

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

NOVA RAČA – U utrku za treći mandat uključio se i aktualni načelnik općine Nova Rača Darko Knežić (HSS).  Istaknuo je kako je u svom radu uvijek slušao svoje mještane.

– Dosta se toga napravilo u općini u proteklih osam godina. Kad sam krenuo, općina je bila u velikom minusu, a ovaj mandat završavamo u velikom plusu – izjavio je. Kao najveće uspjehe u suradnji sa Županijom i aktualnim županom Damirom Bajsom vidi uređenje i renovaciju gotovo svih područnih škola, uređenje prometnica, ambulanti za opću praksu i stomatologiju te izgradnju dječjeg vrtića.

– Za projekt dječjeg vrtića županija nam je ustupila zemljište i pomogla oko građevinske dozvole. Uspjeli smo se kandidirati prema Ministarstvu europskih fondova za izgradnju dječjeg vrtića, a nadamo se da će s radom krenuti u lipnju – najavio je. Vrtić se već planira proširiti jer je njegov kapacitet premašen za više od sto posto. Naime, namijenjen je za 22 mališana, a upisano ih je gotovo 50. Kao još neke od poteza istaknuo je rano učenje stranog jezika za djecu, financiranje kupnje ili renovacije kuće ili stana za mlade obitelji, poticanje fakultetskog obrazovanja, subvencioniranje autobusnih karata i radnih bilježnica… Načelnik se ponosi i napretkom vatrogastva.

– Postrojba u Bulincu opremljena je kao profesionalna jedinica, a svi su vatrogasci volonteri s položenim ispitima koji izdvajaju svoje vrijeme kako bi pomogli drugima. Svaki operativni vatrogasac bit će oslobođen plaćanja 50 posto iznosa komunalne naknade – objavio je. Kao nove projekte najavljuje izgradnju staračkog doma, nastavak gradnje vodovoda i druge komunalne infrastrukture, stvaranje poduzetničke zone, obnovu društvenog doma u Međurači te izgradnju  doma u Drljanovcu. Usto, želi potaknuti poljoprivrednike da plasiraju svoje domaće i ekološke proizvode.

– Ponosan sam na žitelje svoje općine. Nastojali smo svaki njihov zahtjev ispuniti, od uređenja poljskih putova do uređenja općine. Siguran sam da će svoje povjerenje pokazati i na predstojećim izborima – zaključio je. Njegovu kandidaturu podržao je aktualni župan Damir Bajs sa svojom koalicijom od desetak manjih stranaka. Bajs se pohvalio zajednički ostvarenim projektima te naglasio da će ih biti i u narednom razdoblju.

– Zajedničkim snagama dovršili smo niz projekata. Energetski smo obnovili područne škole, uredili ambulante, obnovili ceste… To je okvir za budućnost. Kako smo surađivali nekad u osnovnoškolskoj klupi, tako surađujemo i danas. Darko je dovoljno mlad da može, a dovoljno star da zna. Ista smo generacija pa hvaleći njega hvalim i sebe – rekao je. Kao jedan od novih projekata načelnik i župan planiraju križni put u jednom od najvećih svetišta Bjelovarsko-bilogorske županije koji bi, smatraju, privukao ljude u posjet Novoj Rači.

 

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!