Uređenje Zvonimirove ulice i druga faza doma u Kipu

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

SIRAČ – Nakon gotovo svake kiše Ulica kralja Zvonimira u Siraču postaje neprohodna i da bi mještani mogli proći potrebno ju je nasipati i sanirati. U općini su taj problem odlučili riješiti jednom zauvijek.

-Cijela ta cesta dužine oko 400 metara će imati kanale s jedne i druge strane. Ulica kralja Zvonimira se nadovezuje na naselje Pakrani i mi smo sada ovaj najkritičniji dio odlučili asfaltirati – ističe načelnik Branimir Miler.

Projekt je to od 550 tisuća kuna pri čemu ga sa 150 tisuća sufinancira Ministarstvo regionalnog razvoja za što je nedavno i potpisan ugovor. Sa 150 tisuća to Ministarstvo sufinancira i drugu fazu uređenja društvenog doma u Kipu u kojem će se promijeniti stolarija, strop i pod te urediti sanitarni čvor u što će se uložiti ukupno pola milijuna kuna. Sirač uz ta dva projekta provodi i jedan kroz program za nacionalne manjine, te jedan kroz program za brdsko-planinska područja, a suradnjom je sirački načelnik zadovoljan.

-Za svaki objekt koji nam je prošao smo dobili 100 do 150 tisuća kuna, pa se tu skupi 750 tisuća i uz naš udio koji je dva puta toliko se ipak može nešto napraviti – kaže Miler.

Na taj se način uspije realizirati više projekata nego što bi bilo moguće kada bi Sirač u sve išao sam, ističe Miler.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!