Dan općine u znaku iščekivanja otvaranja vrtića

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

NOVA RAČA – Dan je Nove Rače, a općinski rođendan zbog epidemioloških razloga prolazi skromno tek uz svečanu sjednicu Općinskog vijeća na kojoj će biti tek vijećnici i načelnik, ali ne i gosti. U Novoj Rači ipak imaju razloga za veselje jer je najveći projekt, pet milijuna i 218 tisuća kuna vrijedan vrtić gotov.

-Vrtić je gotov i čekamo odobrenje Ministarstva obrazovanja za rad i probat ćemo što je prije moguće krenuti s radom vrtića – kaže načelnik Darko Knežić.

Nada se Knežić da će prvi vrtićanci ondje trčkarati nakon prvog lipnja. Vrtićanaca će biti jer je interes za upis nadmašio sva očekivanja.

-Ima, ima interesa i iznenađeni smo s tim koliko ga ima. Bojali smo se da nećemo moći pravdati sredstva jer neće biti pun, a ima čak duplo više zainteresiranih – ne krije sreću načelnik.

Novaračanski vrtić može primiti 22-oje mališana, a prijavilo ih se 47-ero tako da sada imaju slatke brige i razmišljaju o proširenju vrtića. Nakon objekta za najmlađe sada žele napraviti i onaj za najstarije mještane. Općina naime želi sagraditi dom za starije.

-Dosta ljudi iz općine je otišlo u druga mjesta u staračke domove, a bilo bi draže da su tu u Novoj Rači – kaže Knežić i otkriva da je dom za starije u fazi projektiranja.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!