Kreće izgradnja i rekonstrukcija pješačkih staza

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

VELIKI GRĐEVAC – Raspisuje se natječaj za izvođača radova na pješačkim stazama u dvjema ulicama u centru Velikog Grđevca, a načelnik Tomislav Pavlečić otkrio je o kojim je ulicama riječ te zašto je došlo do potrebe za stazom.

– Radi se o Ulici Matije Gupca i Ulici hrvatskih branitelja. U tim ulicama nema pješačkih staza, promet je dosta velik a ima i dosta djece te ljudi koji onuda šeću. Iz tog smo se razloga odlučili na izgradnju pješačkih staza kako bi navedene ulice bile sigurnije za mještane – ističe. Uskoro će se krenuti u natječaj za odabir izvođača radova, a načelnik vjeruje da će radovi biti gotovi do početka ljeta.

– Imamo osigurana sredstva za izgradnju pješačkih staza u općinskom proračunu ali pojavila se mogućnost prijave na javni natječaj u Ministarstvu graditeljstva. Zato ćemo pokušati prijaviti ovaj projekt na natječaj. Ako nam se odobre sredstva bit ćemo jako sretni, a ako ne svejedno ćemo izgraditi tu stazu – napominje Pavlečić. Pri kraju je i projektiranje rekonstrukcije pješačke staze u Ulici Ignaca Franciškovića.

– Radi se o najdužoj ulici u Velikom Grđevcu dužine 3200 metara. Postojeća pješačka staza tijekom godina je devastirana pa se treba obnoviti – navodi načelnik te dodaje kako bi i taj projekt trebao biti gotov ove godine.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!