Garešničko društvo uređuje svoj mali kutak

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

GAREŠNICA – Jedno od aktivnijih garešničkih društava je SKD Prosvjeta koja u normalnim godinama ima pedesetak nastupa i to unatoč tome što nema sve potrebne uvjete. To će se sada promijeniti jer se mjesni dom u Rogoži preuređuje upravo za potrebe Prosvjete koja će napokon imati sve pod istim krovom što sada nije slučaj.

-Sada imamo nošnje u domu u Velikom Vukovju, probe u Rogoži i u maloj sali Hrvatskog doma u Garešnici, ali nakon što je ondje smješten dječji vrtić nismo mogli niti u Garešnici – kaže predsjednik Prosvjete Zoran Blanuša.

Foto: BBŽ

Kada urede svoj novi prostor sve će biti smješteno ondje, a otvorene će biti i knjižnica i etno-soba. U tome imaju podršku Grada koji je pomogao s projektnom dokumentacijom, ali i ustupio prostor.

-Dali smo kao Grad mogućnost da imaju pravo služnosti na dvadeset godina – navodi gradonačelnik Josip Bilandžija.

KD Prosvjeta može računati i na potporu Županije. Uređenje doma u Rogoži je i nastavak projekta uređenja srpskih centara.

-U Bjelovaru je centar uređen i opremljen prije četiri godine, a prije godinu dana je prije godinu dana 600 tisuća kuna investirano u Srpski kulturni centar Isidor Dobrović, a ovo je sada najveći i najznačajniji projekt- rekao je za obilaska dožupan za srpsku nacionalnu manjinu Saša Lukić.

Uređenje mjesnog doma u Rogoži koji će moći koristiti svi mještani je vrijedno 1,6 milijuna kuna i provodit će se u fazama.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!