Nastavlja se modernizacija ceste kroz Dišnik

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

GAREŠNICA – Kaže se da tko čeka taj i dočeka, a stanovnici Dišnika su tako napokon dočekali bolju cestu. Cestu na kojoj je više od svega bilo rupa, zamijenio je novi, gladak, neoštećen asfalt. Radovi na potezu od skretanja za Kapelička brda prema kraju Dišnika su završili upravo ovih dana, a već kreću oni na novoj dionici.

-Sada nam slijede pripremni radovi usmjereni na drugi dišnički krak od vatrogasnog doma ka Čukovcu i to bi se trebalo završiti kroz 15-ak dana – najavljuje gradonačelnik Josip Bilandžija.

Time će taj garešnički vinogradarski kraj dobiti potrebnu infrastrukturu i moći kada epidemiološke prilike to dopuste početi planirati kako ojačati turizam.

-To je jedan prekrasan kraj Garešnice koji ima veliku priliku za razvoj kontinentalnog turizma i gastro i eno ponude, a izgradnja ceste će uljepšati taj kraj – ističe Bilandžija.

Asfaltiranje cijelog tog dišničkog poteza je vrijedno oko dva i pol milijuna kuna pri čemu je 300 tisuća povučeno iz Ministarstva regionalnog razvoja čime se nastavila uspješna suradnja tog ministarstva s Garešnicom.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!