Posjetitelji će moći upoznati biljne i životinjske vrste tog kraja

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ZRINSKI TOPOLOVAC – Pri kraju je uređenje poučnih staza i vidikovaca za koje se trenutno tiska tekst koji će se postaviti na četiri info ploče. One će poučavati o biljnim i životinjskim vrstama koje obitavaju na području općine Zrinski Topolovac. Načelnica Jasna Mikles Horvat otkrila je što je sve projekt obuhvatio.

– Nadstrešnica je gotova, postavljeni su stolovi i klupe, a sama staza je u potpunosti dovršena. Svečano otvorenje će biti 2. svibnja, kad će staze biti službeno otvorene za posjetitelje naše općine i šire – najavila je. Biljne vrste o kojima će posjetitelji moći nešto naučiti uglavnom su šumske i livadne biljke.

– Od biljnih vrsta to je prije svega šuma. Šuma je stanište graba, agacije, bazge, kupine, gloga, paprati, bršljana, niskih trava, vjesnika proljeća i gljiva. Uz to i livada na kojoj se može naći cijeli spektar livadnih trava i cvijeća. Šarolik je izbor svega – navodi načelnica. Otkriva i koje životinjske vrste obitavaju na području općine.

– Taj brežuljak je poznat kao stanište vjeverica, no ima tu i srna, raznih ptica pjevica i kukaca, ali i jazavaca i lisica – nabraja. Uz stazu će se postaviti i drvene skulpture životinja. Neke će biti spremne već za otvorenje, dok su druge predviđene za drugu fazu natječaja. Priprema se i projektiranje nastavka poučnih staza te izgradnja planinarskog doma s ugostiteljskim i turističkim sadržajima.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!