Broj obrtnika BBŽ raste, priznanje dobila i 16-godišnja djevojka

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Obrtnici s područja Bjelovarsko-bilogorske županije već nekoliko godina bilježe porast broja obrta i zaposlenih u obrtu. Sudeći po nešto većem broju obrtnika u odnosu na prošlu godinu, vidljivo je da su se obrti uspješno oduprli pandemiji. Župan Damir Bajs naglasio je da im u tome pomaže i županija.

– Želimo imati što veći broj obrtnika i zaposlenih u obrtima, da i u vrijeme krize rastemo i da ovog trenutka možemo planirati budućnost za sve nas – izjavio je. Trenutno je u županiji otvoreno 20-ak gradilišta na kojima rade bjelovarski obrtnici. Goran Grgić, predsjednik Obrtničke komore Bjelovarsko-bilogorske županije izjavio je da ga to ne iznenađuje.

– Nije prvi put da se pokazalo da su obrtnici najžilaviji dio našeg gospodarstva. To mi nije čudno, mi i nemamo drugog izbora nego da se izborimo za opstanak i egzistenciju naših obitelji – rekao je. Plaketu Zlatne ruke s pisanim priznanjem primila je Hana Hruška Bartolić, vlasnica trgovačkog obrta Hanis koja je obrt naslijedila od majke.

– Posebna mi je čast što sam dobila ovo priznanje u najteže vrijeme korone i to će mi dati veliki poticaj za daljnji rad. Trudit ću se i boriti još više nego dosad – naglasila je. Ramona Vinković osvojila je plaketu Mlade ruke s pisanim priznanjem. Ramona je naučnica za zanimanje cvjećar-aranžer.

– Stvarno sam sretna da sam u drugom razredu, sa svojih nepunih 17 godina osvojila nagradu Mlade ruke – istaknula je te zahvalila svojoj majci i profesorici koje su uvijek uz nju. Dodijeljena su i priznanja Obrtničke komore zaslužnima za razvoj obrtništva u županiji, koje je dobio i dugovječni načelnik Velike Trnovitice Ivan Marković.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!