Medicinska škola na korak do početka gradnje višemilijunskog projekta

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Dogradnja Medicinske škole Bjelovar kreće uskoro. Dokazuje to donesena odluka o odabiru izvođača radova, a potpisani su i ugovori sa stručnim nadzorom i zaštitom na radu za projekt regionalnog Centra kompetentnosti pri Medicinskoj školi Bjelovar. Nakon pregleda i ocjena šest ponuda, stručno Povjerenstvo za javnu nabavu donijelo je odluku da izvođač radova bude AB Gradnja čija je ponuda od 18,6 milijuna kuna bila i najpovoljnija.

– U našoj školi zbiva se jedna lijepa priča. Naime, u Regionalni centar kompetentnosti s dva projekta od preko 60 milijuna kuna od kojih će nam 3,5 milijuna osigurati Županija uložit će se u prostor, opremu i u ljude – poručila je ravnateljica Medicinske škole Biljana Balenović.

U tijeku je rok žalbe i mirovanja te ukoliko ne bude žalbi potpisivanje ugovora s izvođačem radova očekuje se kroz desetak dana. Isto tako, završen je postupak javne nabave za stručni nadzor te koordinatora zaštite na radu za što su potpisani ugovori s Artingom d.o.o. Bjelovar za nadzor u iznosu od 185 tisuća kuća i ugovor vezan uz uslugu koordinatora za zaštitu na radu vrijedan 28 tisuća kuna s tvrtkom Profi test d.o.o. iz Bjelovara.

– Raduje me da projekt teče upravo onako kako je zamišljen. Što se tiče edukacije, prvi dio projekta već je u visokoj fazi. Pogotovo će biti važno vidjeti da niče zgrada jer ono što je vidljivo, svi vide – kaže predsjednica školskog odbora Snježana Pašalić.

Medicinska škola Bjelovar nadogradit će za dvije tisuće četvornih metara novog prostora u koji će biti smješteno osam kabineta od kojih dio čini simulacijski centar, dva laboratorija, dvije specijalizirane učionice, opće učionice, kabineti za profesore te sanitarne i pomoćne prostorije. Projekt je ukupno vrijedan 62,5 milijuna kuna.

– Ovim projektom škola će dobiti mogućnost jednosmjenske nastave te mogućnost da kroz školovanje učenika i odraslih bude centar za ovaj dio Hrvatske. Svih 13 partnera prepoznalo je kvalitetu ljudi koji ovdje rade. Moram naglasiti da će radovi krenuti u petom mjesecu, samo još čekamo potpisivanje ugovora s izvođačem radova. Iako projekt košta preko 60 milijuna kuna, najveći dio sredstava nije predviđen za gradnju već za programe koje će Regionalni centar kompetentnosti imati – zaključio je župan Damir Bajs.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!