Općina sufinancira kastraciju i sterilizaciju

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ŠTEFANJE – Kao i brojne druge općine i gradovi i Štefanje ima problem sa psima i mačkama lutalicama za čije je zbrinjavanje ono zaduženo. Ta je općina stoga odlučila djelovati preventivno i sufinancira sterilizaciju i kastraciju pasa i mačaka.

– Mi smo ovom mjerom odlučili pokušati smanjiti broj pasa i mačaka lutalica. Zapravo nam je jednostavnije poticati kastraciju i sterilizaciju kućnih ljubimaca nego kasnije plaćati njihovo zbrinjavanje i smještaj u azilima – tumači zamjenik načelnika Silvestar Štefović.

Nadaju se u Štefanju da će na taj način smanjiti broj životinja koje nisu ničije jer psi i mačke koje nemaju vlasnika i lutaju nisu dobre ni za koga niti je to dobro za njih.

– To nije dobro ni humano. Odbačene životinje lutaju, opasnost su nekada i za ljude, ali i za same sebe tako da je ovo bolja varijanta da potaknemo ljude da steriliziraju i kastriraju svoje kućne ljubimce kako se ne bi stvarali psi i mačke lutalice u našem mjestu – kaže Štefović.

Štefanje kastraciju mačaka sufinancira sa 150, a sterilizaciju s 200 kuna. Ovisno o veličini psa kastraciju i sterilizaciju sufinancira s od 200 do 500 kuna, a vlasnici moraju priložiti račun veterinara. 

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!