Na daruvarskom području u tijeku brojni projekti

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

DARUVAR/KONČANICA/SIRAČ – Prije donesenih mjera samoizolacije, bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs posjetio je grad Daruvar te općine Končanicu i Sirač. Između ostalog, obišao je radove Vodoprivrede Daruvar na interventnoj sanaciji nasipa na ribnjacima u Končanici.

– Zadovoljan sam činjenicom da je Vodoprivreda Daruvar spašena od stečaja i da danas uspješno posluje. Vidljiva je stabilnost, isplata plaća na vrijeme i sigurnost djelatnika. Riješit će se i problem na nasipu nakon čega taj dio više neće predstavljati opasnost – rekao je župan.

Nasip je nužno sanirati kako bismo zaštitili ribnjake. – Postupak sanacije provodi se u dužini oko 70 metara. Inače, imamo ukupno 24 ribnjaka na 1 170 hektara predviđenih za uzgoj, od čega je u samom uzgoju 850 hektara – poručio je Robert Marinić, direktor Vodoprivrede Daruvar.

Obišli su se i radovi na energetskoj obnovi Osnovne škole Vladimira Nazora Daruvar. Radovi idu prema planu, a najavljena je i dogradnja za četiri učionice. – Uskoro ćemo boraviti, raditi i učiti u puno ljepšem okruženju nego do sada. Procjene pokazuju da bismo nakon energetske obnove trebali ostvarivati uštedu energenata u visini 65 posto. Radovi su kreni prije tri mjeseca i prema ugovoru, rok za završetak je 12 mjeseci. Organizacija nastave odvija se uobičajeno i bez problema, no s obzirom na to da su radovi na dvorani u sklopu škole na samom početku, nastavu tjelesne i zdravstvene kulture moramo održavati u holu školu – rekla je ravnateljica Kornelija Častek.


Obnova OŠ Vladimira Nazora Daruvar jedan je od najvećih projekata energetske obnove školskih zgrada u cijeloj Hrvatskoj čija vrijednost iznosi 14 milijun i 100 tisuća kuna. Osim ljepšeg izgleda škole, učenike i djelatnike čeka i jednosmjenska nastavak, rekao je Vladimir Bilek, saborski zastupnik za češku i slovačku nacionalnu manjinu.

– Gotove sve daruvarske škole prošle su energetsku obnovu što će rezultirati uštedom energenata i novca koji će se potom usmjeriti na daljnje ulaganje u škole. Vjerujem da će zadovoljstvo učenika, njihovih roditelja i školskih djelatnika biti veliko. Treba napomenuti da će dogradnja škole omogućiti jednosmjensku nastavu – kaže Bilek. Do sada su u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji 34 školska objekta temeljito obnovljena dok su na njih 14 radovi su tijeku.

U Siraču su se obišli aktualni radovi rekonstrukcije mosta na potoku Željnjak vrijedni dva milijuna kuna. Radove koji su u završnoj fazi u potpunosti financira Županijska uprava za ceste. Isto tako, u općini se uskoro kreće na uređenje igrališta i pozornice kod škole čime se nastavljaju županijska ulaganja u školstvo na tom području. Riječ je o projektu koji je BBŽ prijavila na program Podrške brdsko-planinskim područjima Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije i za koji je odobreno 200 tisuća kuna. 

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!