Potpore poduzetnicima i poljoprivrednicima

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ĐULOVAC – Set mjera potpore poduzetništvu i poljoprivredi je pripremio Đulovac, a svi koji ih žele koristiti se trebaju javiti na raspisani javni poziv. Općina tim mjerama želi olakšati ulazak u poduzetništvo i poljoprivredu, ali isto tako i opstanak.

-Cilj javnog poziva je da motivira naše mlade, ali naravno i ostale žitelje da krenu u samozapošljavanje odnosno da postojeće gospodarske objekte, obrte, pravne osobe, trgovačka društva dignu na jednu veću razinu – kaže načelnik Drago Hodak.

Potpore u poljoprivredi – za certificiranje, konzultantske usluge i za opremanje iznose do pet tisuća kuna po korisniku. Potpora za zapošljavanje nezaposlenih osoba je dvije tisuće kuna po radniku, Đulovac pet tisuća daje za otvaranje novog poduzeća, a tri tisuće za otvaranje novog obrta. Uz to, Općina nastoji svoje gospodarstvenike ne opteretiti nametima.

-Komunalna naknada i komunalni doprinos za gospodarske grane, odnosno za gospodarstvo ne postoji. To je jedan od jedinstvenih primjera u našoj županiji i šire da smo gospodarstvo, ali i pučanstvo uspjeli izuzeti od naplate komunalne naknade – ističe Hodak.

Za same potpore je Đulovac osigurao sto tisuća kuna.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!