Županija će potpisati javnu uslugu

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ČAZMA – 155 tisuća kuna odlazi gospodarstvenicima i obrtnicima s područja Čazme koji su se javili na županijski javni poziv kroz koji im je na raspolaganju 13 mjera. Jedan od korisnika s kojim je ovih dana potpisan ugovor je i čazmanski ugostitelj Milan Ruškovec koji će urediti parkiralište i nabaviti dio opreme za kuhinju. Pomoć je to koja je dobro došla posebice jer mu je pandemija odgrizla polovinu prihoda. Radnike ipak nije otpustio.

-Nisam otpustio djelatnike jer znam da poslije krize i kiše dolazi sunce. Doći će opet bolja vremena, ljude sam zadržao i nadam se da će sve ovo brzo završiti – rekao je Ruškovec.

Tome da će pandemija završiti čim prije nadaju se i u Čazmatransu koji je, upozoravaju, na respiratoru. Ne potpiše li se uskoro javna usluga za njih će to značiti brzi kraj, pribojava se direktor Čazmatrans Prometa Damir Pavlović.

Foto: BBŽ

-Javna usluga je nešto što bi trebalo riješiti kompletnu mrežu i prijevoz u ruralnim područjima, a to su županijske linije. Međutim, mi još dan danas nismo ništa napravili i vrtimo se u nekakvim administrativnim, birokratskim mrežama – kaže Pavlović.

Te birokratske mreže nikako da se raspletu iako su doneseni i zakon i pravilnik i uredba. Nadaju se u Čazmatransu da će za to imati razumijevanje županijske vlasti, a Bjelovarsko-bilogorska županija će potpisati javnu uslugu čim to bude moguće.

-Mi smo spremni potpisati čim se donese ta odluka jer smatramo da je ta javna usluga u interesu svih građana i da će njome biti osigurana sigurnost i budućnost prijevoza unutar naše županije – rekao je za posjeta zamjenik župana Neven Alić.

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji je sve spremno i samo se čeka odluka Ministarstva prometa.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!