Razvoj cikloturizma u BBŽ ulazi u svoju četvrtu fazu

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR/VELIKI GRĐEVAC – Ovih je dana u Velikom Grđevcu predstavljen projekt 4. faze razvoja cikloturizma na području BBŽ. Inače, taj je projekt Županija prijavila na Javni poziv Ministarstva turizma i sporta nakon čega je stigla Odluka o dodjeli bespovratnog novca. Samo jedna od planiranih aktivnosti vezanih za projekt je izgradnja idejnog građevinskog projekta izgradnje cikloturističke rute  u dužini 76.3 km u koridoru nekadašnje pruge Bjelovar-Garešnica s odvojcima za Banovu Jarugu i Grubišno Polje.

FOTO: BBŽ

– Mi smo sada na trećoj od pet stepenica do kraja realizacije projekta, odnosno trena kada bi stara pruga trebala biti puštena u funkciju. Pred nama je izrada glavnog projekta tijekom sljedeće godine i dobivanje građevinske dozvole, nakon čega bismo trebali imati spremnu cjelokupnu dokumentaciju za prijavu na EU fondove. Time bismo podigli kvalitetu usluge u našoj županiji, privukli nove turiste i povećali broj dolazaka i noćenja, kao i samu potrošnju turista u županiji – rekao je Mihael Anđal, voditelj stručnih poslova Turističke zajednice BBŽ.

Do sada su napravljene su staze, informativne table, servisne stanice za popravak bicikla, odmorišta, mobilna aplikacija, film, obučeni su vodiči za cikloturizam, a kategorizacijom bike&bed smještaja zaokružit će se cijela priča vezana za cikloturizam.

Projekt je vrijedan 402 tisuće kuna, od kojih će Ministarstvo turizma i sporta izdvojiti 289 tisuća kuna dok će preostali iznos osigurati Bjelovarsko-bilogorska županija, poručio je zamjenik župana Neven Alić. – Možemo reći da je u dosadašnje tri faze projekta razvoja cikloturizma Bjelovarsko-bilogorska županija uložila oko 1.5 milijuna kuna osiguravši vlastita i sredstva Ministarstva turizma – kaže Alić.

FOTO: BBŽDa je turizam u svakom pogledu veliki plus i za općinu Veliki Grđevac, potvrdio je načelnik Tomislav Pavlečić. – Radi se o jednoj dobroj priči jer se općina bavi turizmom već dugi niz godina. Imamo Kulturni centar Mato Lovrak gdje turisti svakodnevno dolaze, imamo razne destinacije u prirodi gdje ljudi dolaze odmarati tako da je projekt cikloturizma jedna lijepa priča koja će povezati cijelu BBŽ – poručuje Pavlečić.

Biciklistica Silvija Kolarić potvrdila je da je riječ o vrlo važnom projektu. – Ovaj projekt mi se jako sviđa jer ćemo dobiti stazu namijenjenu baš biciklistima. Riječ je o dugoj dionici tako da vjerujem da će svi koji vole biciklizam moći pronaći nešto za sebe – zaključila je Kolarić.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!