Garešničkim udrugama 144 tisuće županijskih kuna

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

GAREŠNICA – Za posjeta Garešnici zamjenik župana Neven Alić je potpisao ugovore s udrugama koje su se javile na županijski poziv. S četiri garešničke udruge su potpisani ugovori za projekte od interesa za Bjelovarsko-bilogorsku županiju vrijedni ukupno 56 i pol tisuća kuna. Među njima je i Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Garešnica koja će uz županijsku potporu zatvoriti financijsku konstrukciju knjige na kojoj rade.

-Za izdavanje knjige o sudjelovanju Policijske postaje Garešnica u Domovinskom ratu. Ovih 20 tisuća koje nam je odobrila Županija bit će nam dovoljno da do kraja rujna završimo s tom knjigom i da ju, ako mjere dozvole, prezentiramo – kaže predsjednik Udruge Edin Muratović.

Ugovori su potpisani i s tri garešničke umirovljeničke udruge, pa tako i s Udrugom umirovljenika Garešničkog Brestovca za njihov projekt “Aktivni-zadovoljni-zdravi”.

-Imamo jedan mjesec druženje, veliku feštu, a jedan mjesec izlete i sada čim se sve otvori odmah idemo – ističe predsjednica Udruge Mirjana Zavodnik.

Županiji je važno podupirati umirovljenike, naglasio je dožupan.

-Svaki peti stanovnik naše županije je starije životne dobi, a kako bi kvaliteta života bila na višoj razini, županija za programe i projekte umirovljeničke populacije ove godine izdvaja više od milijun kuna – naglašava Neven Alić.

Od toga 88 tisuća odlazi garešničkim umirovljeničkim udrugama.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!