Obitelj Tepšić dobiva prijeko potreban kontejner

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

GAREŠNICA – U potresima krajem prošle i početkom ove godine je u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji oštećeno više od 200 objekata u 11 gradova i općina, a nastala šteta se procjenjuje na više od 40 milijuna kuna. Neki objekti su pretrpjeli toliku štetu da su opasni.

-Prema procjenama koje su dostavljene u Bjelovarsko-bilogorsku županiju na šest stambenih objekata na području Garešnice, Đulovca, Kapele i Nove Rače postoje znatna oštećenja i ona više nisu sigurna za život – napominje zamjenik župana Neven Alić.

Jedan od tih šest za život opasnih objekata je i dom Mladena Tepšića iz Tomašice kod Garešnice. Šteta je, kaže, golema, pa će s obitelji preseliti u kontejner.

Foto: BBŽ

-Šteta je gotovo totalno, kuća samo što se ne sruši sama od sebe, sada mogu samo zahvaliti na tom kontejneru koji mi je spas u zadnji čas. Mogućnosti nemam da sam popravljam i renoviram – kaže Tepšić.

Stambeni kontejner sa spavaćim sobama, kuhinjom i kupaonicom bi trebao biti postavljen za tjedan dana, a financira ga Županija, rekao je za posjeta obitelji Tepšić dožupan Alić. U pomoć se uključuje i Grad Garešnica.

-Grad će sudjelovati s pripremom za povezivanje s onim što je potrebno, od priključka vode do septičke jame. To je prijeko potrebno jer su ljudi doživjeli katastrofu – kaže Josip Bilandžija.

U potresu je dodatno oštećena i liječnička ambulanta u Velikoj Trnovitici, pa su Bjelovarsko-bilogorska županija i županijski Dom zdravlja u njenu obnovu uložili 411 tisuća kuna, rekao je za obilaska Alić.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!