Čestitka uz Međunarodni dan sestrinstva

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs uputio je čestitku medicinskim sestrama i tehničarima koju prenosimo u nastavku:

Povodom Međunarodnog dana sestrinstva koji se svake godine obilježava 12. svibnja u spomen na rođenje Florence Nightingale, začetnice modernog sestrinstva, svim medicinskim sestrama i tehničarima čestitam njihov dan!

U zdravstvenom sustavu sestrinstvo je neizostavna karika u lancu učinkovite zdravstvene zaštite, što osobito dolazi do izražaja u ovo vrijeme korona krize. 

Međunarodni dan sestrinstva prilika je da zahvalimo medicinskim sestrama i tehničarima na požrtvovnosti, nesebičnosti, humanosti i hrabrosti koju iskazuju svakoga dana, a sve samo s jednim ciljem, da bi pomogli onima kojima je pomoć potrebna.

Stoga je osobito važno na današnji dan istaknuti zasluge medicinskih sestara i tehničara u njezi bolesnih i zaštiti zdravih kao i ulogu koju najplemenitija profesija na svijetu ima u ovo vrijeme velikih izazova.

Ulaganje u zdravstvo Bjelovarsko-bilogorskoj županiji na vrhu je ljestvice prioriteta, a trenutne investicije kako u primarnu tako i sekundarnu zdravstvenu zaštitu dokaz su tome.

Još jednom u svoje osobno ime i u ime svojih suradnika, čestitam Vam Vaš dan.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!