Gradonačelnik Pirak želi stvoriti atrakciju od zidina gradske utvrde

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ČAZMA – Osim redovitog proljetnog održavanja javnih površina, u Čazmi se dovršava prezentacija zidina gradske utvrde. Gradonačelnik Dinko Pirak donosi više informacija o tome.

– Prezentaciju zidina gradske utvrde radimo u suradnji s Ministarstvom kulture, odnosno s konzervatorskim odjelom. Kod nas je uvijek zanimljivo i borbeno – smije se te navodi da je riječ o nastavku dugogodišnjih konzervatorskih radova na lokaciji gradske tvrđave.

– Ove radove financiramo sami, otkrivanje zemljanog dijela sa zidina stajat će nas otprilike sto tisuća kuna. Tvrđava bi se kasnije mogla bolje prezentirati, ljepše bi se vidjela i postala bi atrakcijom – smatra. Nada se daljnjoj suradnji s Ministarstvom kulture.

– Ministarstvo je dosad sufinanciralo ove konzervatorske radove koji su se odnosili na same zidine. Mi smo sad sami uložili u ove zemljane radove. Arheološke su radnje također obavljene na tom dijelu otkrivanja zidova, ali ovog puta to financiramo sami. Očekujemo daljnju potporu Ministarstva kulture kroz naredne zahvate na tvrđavi – ističe Pirak.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!