Korak bliže Sportsko-rekreacijskom centru s akumulacijskim jezerom

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ĐULOVAC – Đulovac je došao na korak do realizacije jednog od najvećih projekta svoje općine – Sportsko-rekreacijskog centra s mini hidrocentralom, akumulacijskim jezerom i napojnim cjevovodom. S pripremom se krenulo prije tri godine.

-Otkupili smo zemljište, prilagodili prostorni plan, napravili idejni rješenje i ugovorili projektnu dokumentaciju do razine glavnog projekta, odnosno građevinske dozvole – navodi načelnik Drago Hodak.

Nakon što je odabrano tko će raditi dokumentaciju građevinska dozvola se očekuje do kraja godine. U Đulovcu se pri tome vode time da ne uđu u nešto što će kasnije biti na teret općine.

-Da se ne svodimo na način da idemo graditi bazene, pa ne znamo što ćemo s njima po zimi, stoga je predviđena proizvodnja električne energije na dvije razine, jedna je iz samog jezera koje će se prazniti, a druga iz punjenja tog jezera iz vodotoka Puklica. To su dvije turbine, jedna od dvadesetak kilovata, druga tridesetak ukupno angažirane snage 40-50 kilovata – navodi Hodak.

Na taj će način projekt biti samoodrživ. Radit će se u dvije faze pri čemu druga obuhvaća i uređenje šetnice, staze, igrališta, a projekt je težak 15-ak milijuna kuna.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!