Treba nam inteligentna primjena modernih tehnologija u proizvodnje hrane

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

GAREŠNICA – Dario Hrebak, nositelj liste HSLS-a za Županijsku skupštinu posjetio je Garešnicu i družio se s članovima i simpatizerima.

-U Garešnici HSLS već nekoliko mandata ima zamjenika gradonačelnika i sudjeluje u izvršnoj vlasti. Zanimljivo je da su Bjelovar i Garešnica dva najuspješnija županijska grada po povlačenju sredstava iz EU fondova, ali i među 10 posto najuspješnijih u cijeloj Hrvatskoj. Takve primjere dobrih politika naših gradova želimo pretočiti i na županiju. Realizirali smo kvalitetne stvari u Bjelovaru i Garešnici, realizirat ćemo ih i u županiji. Poljoprivreda je važan segment razvoja naše županije te na nju moramo staviti naglasak kroz inteligentni, razrađeni, dugoročni pristup – kazao je Hrebak.

Hrebak je posjetio poljoprivredni obrt Agro Puškarić, vlasnika Marija Puškarića koji je 2018. godine proglašen najboljim hrvatskim poljoprivrednikom. Puškarić je županijski vijećnik HSLS-a i uvijek ističe poljoprivredu kao granu koja se može i mora vratiti na velika vrata u Bjelovarsko-bilogorsku županiju. Puškarić je jedan od najvećih proizvođača krumpira i češnjaka u Hrvatskoj, a na 700 hektara zemljišta koje uzgaja ima čak 20 kilometara cijevi za navodnjavanje, pri čemu se cijela proizvodnja zasniva na inteligentnom, tržišno orijentiranom pristupu proizvodnji – inteligentnoj primjeni modernih tehnologija u proizvodnje hrane, što rezultira višom dodanom vrijednošću – onime što nasušno treba poljoprivredi u cijeloj županiji.

-Sve ono kvalitetno što smo napravili u Bjelovaru i Garešnici, sve ono kvalitetno što Marijo Puškarić radi u vlastitoj poljoprivrednoj proizvodnji – isporučit ćemo cijeloj našoj županiji, na dobrobit svih obitelji naše županije – rekao je Hrebak, koji je istaknuo najvažnije iz programa liste HSLS-a za županiju.

-Našim poljoprivrednicima ćemo isporučiti hladnjaču u prostoru Bjelovarskog sajma, modernizirati pet tržnica u pet gradova županije, izgraditi 100 staklenika i pomoći 1000 malih OPG-ova koji bi, osim na tržištu, svoje domaće, svježe i zdrave proizvode isporučivali u sve škole, vrtiće, domove umirovljenika i bjelovarsku bolnicu – poručio je.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!