Potpis ugovora, obilazak velikih županijskih projekata

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – 111 potpora teških milijun i 300 tisuća kuna vrijedne potpore su iz županijskog proračuna otišle bjelovarskim gospodarstvenicima i obrtnicima za što su danas i potpisani ugovori. Potpore su to koje dolaze u pravom trenutku.

-Koronakriza je napravila puno štete u gospodarstvu, naročito u turizmu i ugostiteljstvu koji već godinu dana ne rade punim kapacitetom. Imali smo dva lockdowna, smanjenja mjesta, skraćenja radnog vremena. Naši djelatnici su na crnim listama u bankama – opisuje stanje predsjednik županijskog Ceha ugostitelja Srećko Koljić koji pohvaljuje županijske potporne mjere.

Županija je stoga osigurala i posebne potpore za ugostiteljstvo i turizam.

-Sufinanciramo uređenje lokala, izgradnju vanjske terase, ostakljivanje vanjske terase, promjenu stolaca i slično. Maksimalni iznos potpore koji županija daje je 70 tisuća kuna odnosno pedeset posto ukupne investicije – navodi zamjenik župana Neven Alić.

Nakon što je te turističko-ugostiteljske ugovore jučer potpisao u Daruvaru, Alić je danas isto napravio i u Bjelovaru gdje je potpisao i ugovore s umirovljeničkim udrugama, a u natrpanom rasporedu je obišao i velike županijske projekte – bolnicu, dom za starije i gradilište nove medicinske škole. No, unatoč pozivu koji je stigao na novinarske adrese izjava ondje nije bilo.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!