Prvi put javni poziv za Program Zajednice tehničke kulture

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Nakon što je u srijedu Bjelovarsko-bilogorska županija potpisala ugovore s udrugama u kulturi, jučer su na red došli Ugovori o dodjeli sredstava iz Programa Zajednice tehničke kulture. Na javni poziv javilo se 12 udruga, a ovo je bio prvi put da je Zajednica na ovaj način raspodijelila dobiveni novac. Do sada je bila praksa da Županija Zajednici dodjeljuje sredstva koja je Zajednica zatim raspoređivala dok je ove godine Povjerenstvo odredilo koliko koja udruga može dobiti sredstava.

-U vrijeme pandemije malo je otežan rad udruga kao i rad Zajednice. Značajno nam je da se na ovaj način prvi put organizira javni poziv i to zbog transparentnosti i ravnomjerne raspodjele novčanih sredstava. Prvi put smo potpisali ugovore jer do sada su sredstva bila donirana prema nekim kriterijima. U našoj zajednici djeluje 12 klubova – rekao je Branko Raičković, predsjednik Zajednice tehničke kulture.

Ukupno je putem Programa osigurano 126 tisuća kuna dok se danas, nakon prvog raspisanog javnog poziva, dodijelilo ukupno 84 tisuće kuna. Ugovore je potpisala dožupanica Bojana Hribljan, no iz samoizolacije se javio i župan Damir Bajs. – U vrijeme korone imamo povećani interes za naše javne natječaje što prate i povećana sredstva – poručio je Bajs.

Svaka udruga koja se javila na Program Zajednica tehničke kulture dobila je po 7 tisuća kuna.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!