Uskoro kreće završetak pisaničke dvorane

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

VELIKA PISANICA/PALEŠNIK – Nakon 11 godina koliko stoji u roh bau fazi, školsko-sportska dvorana u Velikoj Pisanici će napokon biti dovršena. Potpisan je šest milijuna i 118 tisuća kuna vrijedan ugovor s izvođačem radova za dovršetak izgradnje što se ne bi trebalo odužiti.

-Planiramo da će kroz godinu dana radovi biti završeni. Time će djeci, 208 učenika naše škole nastava tjelesne i zdravstvene kulture biti omogućena po svim pedagoškim standardima i mjerilima – rekla je za potpisa ugovora ravnateljica Osnovne škole Velika Pisanica Ivana Haić.

Time će se podići i društveni standard na području Velike Pisanice jer će dvoranu osim školaraca moći koristiti i tamošnje udruge i društva. Potpisom ugovora za dovršetak izgradnje se rješavaju zaostaci.

-Potpisom ovog ugovora u Velikoj Pisanici rješavamo ono što smo naslijedili, dvorane koje su napola završene, a nisu u funkciji. Prva dvorana koja će biti završena je ona u Velikoj Pisanici, a nakon toga slijedi i dvorana u Hercegovcu. Kada se hoće, onda se i može – poručio je iz samoizolacije župan Damir Bajs.

Foto: BBŽ

Na području općine Hercegovac treba riješiti još jedan veliki školski problem – područnu školu u Palešniku koja je teško oštećena u potresu zbog čega učenici nastavu pohađaju u prostoru KUD-a Slavko Kolar. Analiza je pokazala da je isplativije sagraditi novu nego sanirati staru školsku zgradu, pa su dožupanica Bojana Hribljan i načelnik Hercegovca Boro Bašljan potpisali zahtjev za osiguranjem sredstava za izgradnju nove zgrade koji će poslati Ministarstvu obrazovanja.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!