Ostala još samo zadnja stavka – solarni cvijet

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

HERCEGOVAC – Posljednja stavka koja se mora napraviti na projektu “Rekonstrukcije Trga kralja Zvonimira i javne zelene površine” je solarni cvijet.

– Radi se o unikatnom objektu. Dosta se u posljednje vrijeme spominju solarna drveća, no mi ćemo imati solarni cvijet. Cvijet je projektiran u obliku grba Općine, u sebi će imati integrirane LED lampice, ali i punjenje za mobitele, bežične punjače i potrebne pristupne točke – rekao je načelnik Boro Bašljan.

Taj grb odnosno simbol Općine Hercegovac je krumpirov cvijet. Nedavno je dovršen i glavni dio trga, dvoetažna fontana koja se nalazi na mjestu gdje je nekada stajala betonska pozornica. – Fontana je u funkciji. Sve je zapravo u probnom radu, rasvjeta je funkcionalna, a postavljene su i klupe i koševi za smeće – kaže Bašljan.

Radovi na hercegovčanskom trgu koji se privode kraju vrijedni su 1,7 milijuna kuna. Uz proračun Općine, sredstva su osigurana kroz podmjeru 7.4 vezanu za Ulaganje u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo.

Foto: Facebook Općine Hercegovac


PODIJELI S PRIJATELJIMA!