Grubišno Polje dobiva reciklažno dvorište

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

GRUBIŠNO POLJE – Iskorak u gospodarenju otpadom su napravili u Grubišnom Polju u kojem je počela gradnja reciklažnog dvorišta. Investicija je to od pet milijuna i 200 tisuća kuna pri čemu je 85 posto iznosa povučeno iz EU fonda za Konkurentnost i koheziju. Time će se osigurati zaštita najvažnijih resursa.

-Jedan od najvećih resursa i bogatstvo našeg grada je kvalitetna voda, a da bi zaštitili taj resurs moramo se što prije ekološki otrijezniti i podići se za ekološku stepenicu više, a da bi to postigli potrebne su i investicije u tom dijelu. Reciklažno dvorište je jedna od njih – ističe gradonačelnik Zlatko Mađeruh.

Gradnja reciklažnog dvorišta je i nastavak ulaganja u gospodarenje otpadom nakon što je uređen deponij i nabavljena dva nova vozila. Sada, prije nego reciklažno dvorište bude gotovo slijedi jedan važan korak ključan za njegovo korištenje.

-Sad nam ostaje edukacija građana jer početak razvrstavanja počinje u domaćinstvo. Moramo krenuti s edukacijom kako bismo postigli što bolje rezultate i ostvarili kriterije Europske unije koji se od nas traže – kaže Mađeruh.

O tome hoće li se korištenje reciklažnog dvorišta naplaćivati odlučit će komunalno društvo, ali u Grubišnom Polju nastoje ne dizati cijenu kako ne bi dolazilo do nastajanja divljih deponija.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!