Nova stara gradonačelnica Pakraca

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

PAKRAC – Anamarija Blažević nova je stara gradonačelnica Pakraca nakon završenog prvog kruga. Ovu je pobjedu potvrdila i lista njene stranke – HDZ, koja je osvojila uvjerljivu većinu u Gradskom vijeću, a više o svemu rekla nam je sama gradonačelnica.

– Prvo moram zahvaliti svima koji su izašli na izbore, bez obzira kome su dali svoj glas, ali naravno posebno onima koji su izašli i birali mene kao gradonačelnicu. Isto tako zahvaljujem onima koji su zaokružili listu HDZ-a za gradsko vijeće čija sam bila nositeljica, ali i našu novu županicu, gospođu Antoniju Jozić i listu za našu Županijsku skupštinu. – zahvalila se gradonačelnica.

Postignuti izborni rezultati dokaz su, smatra Anamarija Blažević, da su građani prepoznali trud i zalaganje gradske vlasti u posljednje četiri godine. Zbog pobjede na izborima u Pakracu se nije dugo slavilo već se odmah u ponedjeljak nastavilo s poslom i projektima.

– Prvenstveno želimo završiti projekte koje smo započeli u prošlom mandatu. Naravno, sve što smo radili do sada ćemo i nastaviti. Ono na što ćemo posebno obratiti pozornost su prvenstveno djeca i mladi, njima želimo podići kvalitetu života i pokazati kako u Pakracu isto kao i u ostalim gradovima možemo osigurati ugodan život i kvalitetu života. Nećemo zaboraviti ni starije sugrađane, ali ni naše poduzetnike i obrtnike, tako da ćemo i dalje podupirati sve one koji imaju bilo koji oblik poduzetničkog pothvata kako bi te svoje pothvate mogli i ostvariti. – rekla je Blažević.

Grad Pakrac i do sada je kroz razne mjere i potpore podupirao spomenute kategorije, što je dalo rezultata.

– Pa evo unazad prošle godine započeo je trend koji je ove godine možda čak i povećan, odnosno imao više doseljavanja nego odseljavanja. Dakle ta migracijska politika ide nam u prilog, no međutim još uvijek imamo problem više stope mortaliteta u odnosu na natalitet. Ovo nije samo problem Pakraca, on seže puno šire, to je problem cijele Hrvatske, ali i Europe. – izjavila je gradonačelnica.

Kao što je već gradonačelnica Blažević spomenula, ovi izbori izdvojili su Požeško-slavonsku županiju po detalju što je dobila županicu, Antoniju Jozić, trenutno jedinu ženu na čelu neke hrvatske županije. – Naša županica bila je dugogodišnja gradonačelnica Pleternice, prije toga bila je dugogodišnja zamjenica. Pokazala je veliku žensku snagu i ona će, sigurna sam, prenijeti svoje znanje na cijelu županiju. Vrijedna je, marljiva, sposobna i stvarno se veselim sljedećim, danima, tjednima i mjesecima zajedničkog rada. – Radosno ističe gradonačelnica Pakraca Anamarija Blažević.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!