Tri kapelice s područja općine presvučene u novo ruho

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

VELIKI GRĐEVAC – Davno sagrađene kapelice u općini Veliki Grđevac dobile su novo ruho. Kapelice se nalaze u naseljima Gornja Kovačica, Mala Pisanica i Pavlovac. Kapelica u Gornjoj Kovačici potpuno je sređena pa je tako na njoj promijenjeno krovište i toranj, postavljena je nova fasada te se uredio okoliš i postavila pješačka staza.

– Sve smo odrađivali u suradnji s našim župnikom Mijom Posavcom i uz pomoć mještana. Projekt kapelice u Gornjoj Kovačici koštao je 156 tisuća kuna. Jedan dio su prikupili mještani, jedan dio župnik iz svojih sredstava dok je veći dio isfinanciran iz Općinskog proračuna – rekao je načelnik Tomislav Pavlečić.

Obnovljen je izgled i kapelice u Maloj Pisanici gdje je također postavljena fasada, a zamijenili su se i drveni, dotrajali prozori. Za taj projekt, kaže Pavlečić, župnik se kandidirao na Županijski natječaj dok je ostatak projekta financirala Općina. Treća uređena kapelica je ona u Pavlovcu, a što se na njoj radilo, zna načelnik.

– Uređenje unutrašnjosti kapelice u Pavlovcu radilo se zbog vlage koja je već dugi niz godina prisutna u starim zidovima. Kapelica je kompletno iznutra ožbukana, stavljena je nova izolacija i keramika, a ugrađena su i ulazna vrata – navodi načelnik.

Za kapelicu u Pavlovcu izdvojeno je oko 50 tisuća kuna. Sve tri kapelice dobile su osvježenje što bi im svakako trebalo produžiti životni vijek.

FOTO: Facebook Općina Veliki Grđevac

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!