BBŽ dodijelila 26 potpora za obrtnike i gospodarstvenike

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Bjelovarsko-bilogorska županija raspisala je javni poziv za potpore gospodarstvenicima i obrtnicima. Daliborka Vrankić, pomoćnica pročelnika upravnog odjela za gospodarstvo, obrtništvo, regionalni razvoj i turizam istaknula je da županija kontinuirano ulaže u razvoj gospodarstva i obrtništva.

– Potpisano je 26 novih potpora u iznosu većem od 200 tisuća kuna. Najveći interes bio je za ulaganje u opremu i strojeve te za uređenje poslovnih radionica, što smo riješili na prvom povjerenstvu. Vrlo je zanimljiva i mjera potpore obrtima koji zbog odluka Stožera od studenog nisu mogli raditi. Znakovita je mjera i potpora za certificiranje naših gospodarstvenika i obrtnika te potpora za vlastito učešće u europskim i nacionalnim projektima – otkrila je. Branimir Unger, vlasnik Radione za obradu drveta jedan je od onih koji su se prijavili za potporu.

– Županija ovaj puta prati prijavu na natječaj za europske fondove uz mjeru sufinanciranja do 50 posto, ako je riječ o investiciji do 50 tisuća kuna za obrte. Županija nam je pomogla u sufinanciranju dijela izrade glavnog projekta. Naš cilj je izgraditi i opremiti novu halu, povećati broj zaposlenih i povećati izvoz. Glavni projekt je dokument koji je važan i bez kojeg ne možete ništa, ali kad vam netko kaže cifru za bunt papira, onda je to teško izdvojiti. Ta pomoć županije je hvalevrijedna – rekao je. Smatra da je sufinanciranje izrade glavnih projekata i konzultantskih usluga jedan od kvalitetnijih ‘poguranaca’ za poduzetništvo.

– Trenutno nas je devetero zaposlenih. Razmišljam o zapošljavanju još dva ili tri djelatnika, no sve ovisi o rezultatima natječaja. Taj program uvjetuje povećanje broja zaposlenih. Ako i ne prođemo na ovom natječaju, ili ćemo ići vlastitim novcem ili ćemo čekati novo proračunsko razdoblje i prijaviti se na neki drugi program – zaključio je Unger.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!