Plaće nisu sjele, ima li razloga za brigu?

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – “Za penziće Bjelovarsko-bilogorske županije” je tri milijuna i 660 tisuća kuna težak projekt županijske Matice umirovljenika koji zapošljava 40 žena koje skrbe o 240 korisnika posljednja tri mjeseca. No, zaposlene žena još uvijek nisu dobile plaću za travanj, upozorio je danas predsjednik bjelovarsko-bilogorske Matice umirovljenika Željko Held. Pri tome za to nitko nije kriv.

-Naša pravnica, naša računovotkinja su sve odradile na vrijeme, poslale zahtjev za nadoknadom sredstava prema našem ministarstvu i ono nam je već trećeg svibnja odgovorilo da je odobren zahtjev za isplatu i da možemo očekivati isplatu sredstava, a rok za isplatu je 27.05. – rekao je Held.

Ministarstvo obitelji dakle još uvijek nije probilo rok. Svi uključeni odrađuju svoj posao što je slaba utjeha zaposlenim ženama koje nisu sigurne hoće li dobiti plaću, pogotovo jer su, upozorava Held, one nerijetko jedine iz obitelji koje rade i koje željno iščekuju zarađeni novac. Plaća za ožujak im je, kaže Held, isplaćena iz predujma, a Matica umirovljenika kao udruga vlastitog novca nema. Zbog toga su sada od Županije zatražili pozajmicu od 250 tisuća kuna. Na pitanje zbog čega tu pozajmicu nisu zatražili ranije ako plaće kasne 15-ak dana, a ne sada dva dana prije roka Ministarstva i na kraju predizborne kampanje, Held kaže da su se nadali da će novac stići i ističe kako politiziranja tu nema.

-Nismo htjeli reagirati na prvu, nismo htjeli biti dosadni. Mislili smo da ako nam je trećeg odobrena isplata da će doći – kaže predsjednik Matice umirovljenika Bjelovarsko-bilogorske županije.

Hoće li novac doći i puše li Held na hladno ili ima razloga za brigu znat će se za dva dana.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!