Koji su planovi novog štefanjskog načelnika?

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ŠTEFANJE – Nakon gotovo tri desetljeća Ivo Emić više nije na čelu Štefanje. Vođenje općine je zamijenio mirovinom, a na načelničko je mjesto došao donedavni zamjenik načelnika, HDZ-ov Silvestar Štefović. To što je na izborima bio jedini kandidat ga, kaže Štefović, dodatno obvezuje za rad u općini. Emićevu energiju i žar je, kaže, teško postići, ali kao cilj si je za početak zadao dovršetak započetih projekata.

Foto: Općina Štefanje

-Planiramo završiti Sportsko-rekreacijski centar u Narti za koji smo dobili dio sredstava od Ministarstva sporta, nadam se da ćemo uspjeti završiti dokumentaciju za vrtić kako bi se mogli javiti na Mjeru 7.4.1 jer bi se taj natječaj prema planu trebao uskoro otvoriti – navodi Štefović.

Štefanje bi ako će sve ići kako planiraju dobiti svoj prvi dječji vrtić. Stati neće niti projekti prometne infrastrukture, posebice ne oni koji se tiču sigurnosti pješaka.

-Ono što je prioritet u ovom mandatu je da u našim većim naseljima, a to su Štefanje, Narta i Laminac izgradimo nogostupe, odnosno u Štefanju i Narti kanalizaciju i nogostup, a u Lamincu nogostup jer je to uistinu potrebno jer ondje i djeca idu u školu – kaže novi štefanjski načelnik.

U planu je i dovršetak uređenja društvenih domova. Ova će godina, kaže Štefović, biti godina dovršetka onog što je krenulo.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!