Mališani iz Z. Topolovca i dalje uživaju u igraonici

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ZRINSKI TOPOLOVAC – Već šestu godinu zaredom Socijalna zadruga “Pružimo ruke” i kompanija INA kao pokrovitelj, u Zrinskom Topolovcu organizira igraonicu za najmlađe mještane. Sve je počelo još 2016. godine kada je u zgradi Općine uređen i opremljen prostor dok je kasnije INA osigurala sredstva za nastavak provedbe projekta. Inače, glavni zadatak Zadruge je da bude korisna, a Zrinski Topolovac kao i mališani, Zadruzi su posebno prirasli srcu, istaknula je danas Đurđa Adlešič, upraviteljica Zadruge.

– Zrinski Topolovac nam je zaista prirastao srcu i to još od onih prvih statistika koje su pokazale da djeca teže upisuju u školu jer nemaju vrtić. Danas taj problem ne postoji, djeca se vesele. Bilo nam je dosta teško kada smo čuli da su djeca plakala jer nisu mogla biti u igraonici zbog koronavirusa. Zahvaljujući INI, projekt ide dalje – rekla je Adlešič.


Načelnica Jasna Mikles Horvat naglasila je da Zrinski Topolovac nema vrtić pa je igraonica svakako veliki plus za sve roditelje i djecu iz općine. – Jedva smo čekali da igraonica ponovno krene s radom. Zahvaljujem se što su Zadruga i INA prepoznale da je igraonica u ovako malim mjestima velika potreba. Općina smo koja nema vrtić pa je ovakvo okupljanje djece velika radost i roditelja i djece – rekla je načelnica.

INA od svojih početaka osluškuje potrebe lokalnih zajednica, a kada su u pitanju najmlađi članovi našeg društva, odnosno djeca, ta je briga još izraženija. Veseli nas što svojim doprinosom možemo sudjelovati i u pripremi predškolaraca iz Zrinskog Topolovca za važno razdoblje koje je ispred njih. Želimo im da uživaju u druženju i igri – istaknuo je Vanja Lež, Inin rukovoditelj Objekata Šandrovac-Koprivnica.

Da je igraonica u općini sjajan potez slaže se i majka petero djece Zorica Kranjec čija djeca od samog početka idu u igraonicu. Poslušajmo kako provodi slobodno vrijeme dok njezino dijete uživa u igraonici. – Imam četiri kćeri i sina od sedam mjeseci. Jako mi znači što imamo igraonicu. Ipak, bez vrtića, stalno sam s njima, 24 sata. Kada je bila stanka zbog koronavirusa, kćer Josipa plakala jer i pitala se kada će igraonica ponovno krenuti s radom – kazala je Kranjec.


Možemo zaključiti da je igraonica u Zrinskom Topolovcu na obostrano zadovoljstvo jer koje dijete ne bi uživalo u igri i pjesmi, a koji roditelj ne bi uživao u zasluženom odmoru.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!