Kraju priveden projekt vrijedan više od 2 i pol milijuna kuna

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

PAKRAC – Završnom konferencijom kraju je priveden dva milijuna i 685 tisuća kuna vrijedan projekt Maslačak za sve, kojim je osiguran smjenski rad vrtića koji je pohađalo dvadesetak mališana. Uspostavljena je i nova odgojna skupina opremljena igračkama i potrebnom opremom, zaposlena su dva odgojitelja na puno radno vrijeme, kao i spremačica i kuharica na pola radnog vremena te je vrtić dobio dva stručna djelatnika, logopeda i pedagoga. Zadovoljna je time i pakračka gradonačelnica Anamarija Blažević.

– Moram reći da je taj projekt meni osobno jako drag iz razloga što smo kroz njega u naš vrtić staviti stručne službe, odnosno logopeda i pedagoga. Rijetko koji vrtić ima takvu stručnu podršku kada govorimo o stručnjacima zaposlenima u vrtiću – ističe gradonačelnica Blažević

Zadovoljni su naravno i roditelji kojima je omogućeno da njihova djeca u poslijepodnevnim satima, odnosno do 21 sat uvečer, svoje vrijeme provedu kvalitetno, družeći se u vrtiću. Gradonačelnica se nada kako će projekt biti nastavljen i u budućnosti te ističe kako je natječaj otvoren, a da je grad opet aplicirao na isti, jer su uvidjeli važnost koju sam projekt predstavlja roditeljima. Zbog toga Pakrac i sada iz vlastitog proračuna sufinancira taj produženi boravak, a to je dio ulaganja u predškolski odgoj, navodi gradonačelnica.

– Konstantno ulažemo u predškolski sustav. Obnavljamo zgrade vrtića i moram naglasiti kako u suradnji s biskupijom i s našom župom Uznesenja blažene djevice Marije u Pakracu radimo na projektu s kojim se nadamo kako ćemo od jeseni imati odjel katoličkog vrtića ovdje u Pakracu. Taj će odjel biti pri biskupiji. – pojašnjava nam gradonačelnica.

Potrebe za dodatnim vrtićkim mjestima u Pakracu ima, ističe  Blažević.

– Uvijek postoji potreba i moram reći da svake godine sve više djece upisujemo u vrtić. Trudimo se da niti jedno dijete ne bude bez mjesta pa stoga radimo razno razne građevinske preinake. Odvajanje zidova, prilagođavanje uvjeta pedagoškim standardima, a sve kako bi mogli povećati broj skupina. Smatram da je svakako potrebno i puno nam znači da svako dijete ima mjesto u vrtiću. – govori nam gradonačelnica.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!