Novi načelnik Sirača prisjetio se uspješnih projekata na Dan općine

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

SIRAČ – Svoj Dan općine danas slavi i Općina Sirač. Još uvijek prisutne epidemiološke mjere navele su Sirač da današnji dan provedu skromno. No, vijenci su, kako tradicija nalaže, položeni.

– Položili smo vijence u Parku branitelja te na centralnom križu kod mjesnog groblja u Siraču – u spomen svim braniteljima i žrtvama Domovinskog rata. Nakon toga, održana je misa jer je danas, osim Dana općine, i Dan naše Župe Pohoda Blažene Djevice Marije. Moram reći i da je samo polaganje vijenaca bilo i povodom Dana državnosti – kaže Supan.

Svečana sjednica ipak nije održana jer još nije konstituirano općinsko vijeće. Od zadnjeg Dana općine, u Siraču je itekako bilo radno. Izdvojio je načelnik drugu fazu programa Zaželi, završen je društveni dom u naselju Šibovac, Hrvatski dom u Siraču te su uređeni prostori za udruge. Isto tako, pokrenut je program za stambeno zbrinjavanje mladih obitelji i program za gospodarstvo. – Od zadnjeg Dana općine imamo drugu fazu programa “Zaželi”. U nastavku druge faze ponovno se zapošljava 25 žena od kojih svaka brine o šest korisnika, ukupno je to onda 160 korisnika. Velika je to stvar za nas jer žene se uspješno zapošljavaju – rekao je Supan dodajući da se trenutno priprema i program za poljoprivrednike. Pri kraju smo i urbanističkog plana poduzetničke zone. U procesu smo izrade glavnog projekta za izgradnju dječjeg vrtića. Završena je i mrtvačnica, a sada se kreće s asfaltiranjem prilaznih staza na groblju – zaključio je Supan čestitavši svim mještanima Dan općine. 

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!