U Palešniku se uređuju društveni dom i Područna škola

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

HERCEGOVAC – U općini Hercegovac, točnije u naselju Palešnik nakon izbora će ponovno zavladati radna atmosfera. Kako je najavio načelnik Boro Bašljan, u tom bi naselju uskoro trebali krenuti radovi na društvenom i vatrogasnom domu.

– Izmijenit će se pod u mjesnom domu gdje će se postaviti keramika budući da je tamošnji parket potpuno dotrajao i vlaga ga često diže, to nam stvara dodatne probleme – rekao je Bašljan.

Uz to, dodaje načelnik, uredit će se učionice Područne škole Palešnik jer je škola u prosincu krajem prošle godine doživjela velika oštećenja. – Škola je trenutno smještena u prostorijama KUD-a Slavko Kolar Palešnik jer škola je katastrofalno oštećena – navodi načelnik.

Područna škola u Palešniku stara je oko 60-ak godina, ima dvije učionice, čajnu kuhinju, zbornicu, pretprostor i hol. Sreća u nesreći je obnova kroz koju je Općina prije dvije godine uredila prostore za Kulturno umjetničko društvo Slavko Kolar gdje djeca trenutno pohađaju školu. Iako djeca sada imaju siguran prostor, još uvijek je pitanje hoće li se i kada vratiti u svoju školu. Rušenje ili obnova – odluka je koja se tek mora donijeti.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!