Za rješavanje stambenog pitanja osigurano 200 tisuća kuna

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

GRUBIŠNO POLJE – Posljednje tri godine Grubišno Polje ima potpore za rješavanje stambenog pitanja mladih obitelji. Za kupnju stambenoga objekta, građevinskog zemljišta ili gradnju kuće Grad daje 15 tisuća, a za rekonstrukciju obiteljske kuće ili stana sedam i pol tisuća kuna. Kroz godinu je ukupan iznos iz proračuna rastao, pa su zbog toga i unutar godine morali preraspodijeliti proračunske stavke.

-Jesmo, morali smo mijenjati proračun jer je bilo više zahtjeva nego što je bilo planirano, pa smo to riješili rebalansom – kaže grubišnopoljski gradonačelnik Zlatko Mađeruh.

Ove je godine u grubišnopoljskom proračunu osigurano 200 tisuća kuna, a nedavno je potpisano prvih deset ugovora vrijednih ukupno 96 tisuća i 700. Mjera je to koja je polučila rezultat.

-Ne možemo reći da se netko zbog toga doselio, ali da su ostali u Grubišnom Polju, to možemo potvrditi. Mladi su se pozitivno izjasnili o potporama i rekli da im puno znače – ističe grubišnopoljski gradonačelnik.

Grad time uz novčanu potporu šalje i jasnu poruku.

-Jedan od ciljeva je kontakt s mladima kojima i na taj način dajemo do znanja da ih cijenimo i da ih želimo zadržati u Grubišnom Polju – kaže Mađeruh.

Javni poziv za potpore mladima u rješavanju stambenog pitanja je otvoren do kraja studenog ili do iskorištenja osiguranog novca.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!