Asfaltirane gotovo sve lokalne ceste, na red uskoro dolaze i županijske

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ZRINSKI TOPOLOVAC – U posljednje četiri godine jedan od prioritetnijih poslova Općine Zrinski Topolovac bila je komunalna infrastruktura. Ceste i voda – osnovne su i svakodnevne stvari koje ljudima trebaju i koje je općina, na čelu s načelnicom Jasnom Mikles Horvat, nastojala ostvariti. Cilj je do svake kuće dovesti asfalt, kaže načelnica.

– Kroz protekle četiri godine nastojali smo asfaltirati ceste prema mogućnostima koje su se pružale iz proračuna, ali i iz ministarstava iz kojih smo uspjeli povući nešto novca. Mogu se pohvaliti da smo uložili preko tri milijuna kuna u asfaltiranje lokalnih cesta – naglašava. Dodaje da Zrinski Topolovac ima tri naselja, ali i puno zaselaka od kojih svi iziskuju asfalt.

– Još je ostala samo jedna faza vrijedna otprilike 600 tisuća kuna. Time ćemo zaokružiti priču što se tiče lokalnih cesta, svi su tada na asfaltu. Ostaju još tri vikend naselja, to ćemo napraviti kroz neko sljedeće razdoblje, kao i županijske ceste na kojima se u ove četiri godine još ništa nije poduzelo – otkriva. Najavljuje načelnica da naznaka za realizacijom županijske ceste ipak postoji i da bi se jedna od njih mogla realizirati već ovih dana. Radi se o cesti dužine jedan kilometar koja bi spojila zaseok Šćirki i Zrinski Topolovac. Ključna je to dionica putem koje se autobusima djeca prevoze u školu, zaključuje Mikles Horvat.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!