Kako osigurati redovit dotok novca?

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

“Za penziće Bjelovarsko-bilogorske županije” je tri milijuna i 660 tisuća kuna težak projekt županijske Matice umirovljenika iz Vladinog programa Zaželi koji zapošljava 40 žena koje skrbe o 240 korisnika. Zaposlene su se žene kao i Matica našle u neugodnom položaju zbog kašnjenja plaće za travanj. Do toga je došlo zbog dugih rokova isplate Ministarstva socijalne politike.

-Imaju rok 45 dana da odgovore je li ZNS u redu, a na to odgovaraju u zadnji čas. Nakon toga imaju 30 dana rok za uplatu i povrat sredstava. To se penje na 75 dana! Čime da ja dajem plaće u tih 75 dana – pita se predsjednik Matice umirovljenika Bjelovarsko-bilogorske županije Željko Held.

Ministarstvo je svoju obvezu ispunilo i 27-og svibnja, posljednjeg dana isplatilo predujam, pa je Matica zaposlenicama mogla isplatiti plaću za travanj. No, 15-og lipnja već treba isplatiti plaću za svibanj. Ima li novca?

-Nemamo novca, ali imamo nešto novca na žiro računu Matice umirovljenika BBŽ koji nismo utrošili zbog korone, pa smo tražili prenamjenu, a imamo i u Matici umirovljenika Grubišno Polje gdje smo također tražili prenamjenu. To je novac koji stoji i moramo brzo sazvati sjednice izvršnih odbora i tražiti pozajmice – navodi Held.

Na taj će način barem za jedan mjesec problem plaća biti riješen, a Held se nada da će i dotok novca od ministarstva biti brži.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!