Zbog nastale štete na usjevima, Općina će zatražiti proglašenje prirodne nepogode

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

DEŽANOVAC – Obilna kiša koja je prije par dana zahvatila daruvarsko područje, prouzročila je poplave na državnoj cesti Garešnica-Daruvar u općini Dežanovac. Dok okolna mjesta nemaju gotovo nikakvu štetu, dio Dežanovca iznad kojeg kao da se otvorilo nebo sada se bori s nastalom štetom na usjevima gdje je najvećim dijelom posađen kukuruz. Ogromna količina kiše zaštopala je propust ispod državne ceste, a kasnije se izlila na samu cestu i iznijela mulj, priča nam načelnik Josip Stjepanović.

– Šteta ima na nekim parcelama gdje je mulj ostao na cesti. Na taj dio Dežanovca kao da je netko izlio kante i kante vode. Zapravo je voda zaštopala propust ispod državne ceste nakon čega je iznijela mulj na cestu. Mislim da su vatrogasci s tri cisterne prali cestu – kaže Stjepanović.

Nastala šteta primorati će Općinu da od Županije zatraži proglašenje prirodne nepogode. – Štete ima, ali još točno moramo utvrditi kolika je. Nakon toga ćemo novom županu BBŽ uputiti dopis – navodi načelnik.

Ukazao je načelnik da je veliki problem i što cestari ne čiste dovoljno dobro jarke. – Već godinama cestari nisu kopali jarke i, naravno, kada je nevrijeme došlo, nastali su problemi. Poplava je čovjeku koji ima četvero malodobne djece odnijela vrt. Voćke od kiše nisu nastradale, ali su nastradale od nedavnog mraza koji je zahvatio naše područje. Ove godine nažalost nepogoda nas je pogodila dva puta, ali mi to ne možemo spriječiti – govori Stjepanović.

Svjestan je načelnik da se priroda ne može kontrolirati, no zato se nada da će Županija pomoći kako bi ljudi koji zbrajaju štetu pronašli barem neku utjehu.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!