Daruvarskom stadionu Sokol vraćen stari sjaj

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

DARUVAR – U svoju završnu fazu ulazi projekt sanacije i opremanja borilišta Sokol smještenog u gradu Daruvaru. Na tom stadionu gdje igre samo što nisu počele, napravljen je zaštitni armirano-betonski zid, popravljene su betonske tribine te montirane nove sjedalice, a napravljena je i nivelacija postojećeg terena kao i kompletan sustav odvodnje oborinskih voda i nova rasvjeta. Na stadionu je izvršen tehnički pregled pa bi za nekoliko dana trebao biti u uporabi, kaže gradonačelnik Damir Lneniček.

-Naravno, trebamo još urediti prilazne staze, odnosno plato ispred ulaza. Ima još nekih detalja, ali mi je drago da stadionu Sokol vraćamo stari sjaj kako bi ga mladi, djeca i rekreativci mogli koristiti skoro 24 sata dnevno, od jutra do mraka – naglašava. Gradonačelnik podsjeća da se u stadion uložilo gotovo milijun kuna.

-Malo manje od pola sredstava je dobiveno od Ministarstva turizma i sporta, 200 tisuća od Saveza Čeha, a razliku je podmirio Grad Daruvar. Uspjeli smo čak dobiti i nešto povoljniju cijenu na javnom natječaju. To je dobra sinergija svih nas – zaključuje. Dvoslojna specijalna podloga za borilište te novi golovi i koš spremni su za Daruvarčanke i Daruvarčane koji su dobili potpuno obnovljeni teren za rekreaciju.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!