Još se čeka odgovor resornog ministarstva

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

HERCEGOVAC – S posljedicama potresa se još nose u Palešniku u kojem je škola do te mjere oštećena da je isplativije sagraditi novu nego sanirati onu postojeću. U rješavanje tog problema su uključene tri strane – škola kao korisnik prostora, općina kao vlasnik zgrade i županija kao osnivač škole. Potporu su zatražili od Ministarstva obrazovanja, ali odgovora još nema.

-Još uvijek nemamo odgovor. Mi smo dostavili svu dokumentaciju koju su od nas tražili prije nekakva tri tjedna i očekujem povratnu informaciju Ministarstva znanosti i obrazovanja za tu područnu školu kako bi znali na koji će način ona biti sanirana – kaže hercegovčanski načelnik Boro Bašljan.

Dok se čeka povratna informacija i rješavanje školskog pitanja u Palešniku, učenicima je osiguran zamjenski prostor za pohađanje nastave.

-Zamjenski prostor je osiguran u Palešniku kako djeca ne bi morala ići u matičnu školu u Hercegovac. Radi se o prostorijama KUD-a Slavko Kolar na katu vatrogasnog doma – kaže Bašljan.

Taj se dom sada i uređuje, a u Hercegovcu se nadaju da će do početka sljedeće školske godine imati više informacija o nekom trajnijem rješenju.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!