Radi se na cestovnoj infrastrukturi, kanalizaciji…

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

KONČANICA – U općini Končanica redovito se brine o cestovnoj infrastrukturi pa se tako u suradnji s Hrvatskim cestama i Hrvatskim vodama rekonstruira državna cesta D5 od Velikih Zdenaca do Daruvara. Sada se očekuje skorašnji dolazak predstavnika Hrvatskih cesta i voda kako bi se provela koordinacija, kaže načelnik Zlatko Bakunić. U sklopu projekta, u Končanici bi se trebao riješiti i problem kanalizacije.

– Za kanalizaciju već imamo lokacijsku dozvolu i predajemo sada glavni projekt koji je pri kraju i predat ćemo građevinsku dozvolu, zato i koordinaciju molimo da je sazovemo jer se odgađala zbog korone, ali bi sada željeli vidjeti gdje se došlo s radovima – kaže. Što se tiče troškova, Hrvatske vode iznos plaćaju 85 posto dok će lokalna samouprava platiti preostalih 15 posto. Projekt je vrijedan 200 tisuća kuna, no sami trošak izvođenja radova još nije poznat.

– Što se tiče samog izvođenja, nemam saznanja jer predstoji raspisivanje natječaja. Kad glavni projekt bude gotov, u njemu će biti predviđena cijena koja se očekuje, a natječaj će pokazati stvarno stanje koliki to je iznos – ističe. No, gledajući samo mjesto Končanicu, načelnik kaže da je procjenjena vrijednost oko 12 milijuna kuna. Prva faza je kanalizacija kroz samu Končanicu, a druga kroz Daruvarski Brestovac gdje bi na kraju trebao biti pročistač.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!