Općina Veliki Grđevac krenula sa zaprašivanjem komaraca

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

VELIKI GRĐEVAC – Premda su donedavno imali sreće i nisu imali puno komaraca, Velikogrđevčani su ih ipak primijetili. Kako se njihova populacija ne bi nastavila širiti, provedena je dezinsekcija. Načelnik Tomislav Pavlečić otkrio je nešto više.

– S obzirom da se mi bavimo turizmom na području općine Veliki Grđevac i imamo bazen koji komarcima odgovara klima zbog vode, morali smo se primiti posla i odraditi tu dezinsekciju – pojasnio je. Dezinsekciju je prošlog tjedna u večernjim satima provela tvrtka Škarda s područja županije, s kojom načelnik ima dobru suradnju. Ističe kako su obišli cijelu općinu te svaki kutak u kojima bi se komarci mogli izleći. Pitanje je samo koliko će se puta taj postupak morati ponoviti ove godine.

– Ne znam koliko puta ćemo to još morati odraditi do kraja ove godine, ali ako se dobro sjećam, lani smo četiri puta zaprašivali komarce jer ih je bilo dosta. Vidjet ćemo kako bude ove godine – naveo je. Godišnje zaprašivanje komaraca, isto kao i deratizacije, financiraju se iz općinskog proračuna.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!