U tijeku izrada projekte dokumentacije za dječji vrtić

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ŠTEFANJE – Nedavno je u općini Štefanje konstituirano Općinsko vijeće. Za predsjednicu je izabrana Judita Emić, a za potpredsjednika Ivan Šimunović. Zadnji je to korak jedinica lokalne samouprave nakon izbora kako bi se nastavilo normalno s radom. Prioritet u Štefanju i dalje je dječji vrtić, kaže načelnik Silvestar Štefović.

– Projekt guramo i nadamo se da će s njim biti sve u redu. Kandidirali smo dječji vrtić na mjeru 7.4.1. koja je trenutno otvorena i na koju se može kandidirati do 30. rujna. Vjerujem da će sve biti spremno, a sada smo u fazi izrade projektne dokumentacije. Sve ide prema planu, na vrijeme ćemo se uspjeti kandidirati za gradnju dječjeg vrtića – kaže Štefović.

Primijećeno je u općini da je dječji vrtić velika potreba, naglašava načelnik. – Imamo negdje tridesetero djece trenutno u dječjim vrtićima u Čazmi, Ivanskoj i Bjelovaru s time da Općina sufinancira 70 posto cijene roditeljima čija su djeca smještena u tim vrtićima. Zaista se zato pokazala potreba da imamo i svoj vrtić na području općine Štefanje – poručuje Štefović.

Dječjim vrtićem Općina bi sebi smanjila troškove, ali ono najvažnije – pomogla bi roditeljima da djeca budu smještena u svojoj općini, blizu kuće. 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!