Za vikend je na prometnicama utvrđen 81 prekršaj

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Policijski službenici Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske tijekom ovog su vikenda nastavili s poduzimanjem pojačanih aktivnosti usmjerenih na sprečavanje i sankcioniranje najtežih prekršaja u prometu. Četiri glavne ubojice u prometu: alkoholiziranost vozača, vožnja nedopuštenim brzinama kretanja, nekorištenje sigurnosnog pojasa i nepropisna uporaba mobitela posebno su se kontrolirali.

Zabilježeno je 6 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, od čega je rekorder bio pedesetsedmogodišnji biciklist s 2,54 promila. Brzina je prekoračena od strane 34 vozača, a najveće je odstupanje izmjereno u Daruvaru gdje se vozač u zoni 50 vozio 84 kilometra na sat. Šest osoba nije koristilo sigurnosni pojas, njih 15 koristilo je mobitel tijekom vožnje, a dvadeset prekršitelja napravili su neke od ostalih nepropisnih radnji.

U razdoblju trajanja akcije, dakle od 25. do 27. lipnja, dogodile su se četiri prometne nesreće s materijalnom štetom. Dvije su se nesreće dogodile na području Grubišnog Polja, dok je po jedna bila u Bjelovaru, odnosno Daruvaru.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!