Zašto je HDZ u Općinskom vijeću Nove Rače odbio mjesto potpredsjednika?

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

NOVA RAČA – Konačni rezultati izbora članova Općinskog vijeća Općine Nova Rača pokazali su da je kandidacijska lista HSS-a i dalje aktualnog načelnika Darka Knežića uvjerljivo dobila najviše glasova – 46,48 posto. Odmah ispod njega DB Nezavisna lista i njihov koalicijski vlakić dobili su 20,70 posto glasova dok je treće mjesto s također dvoznamenkastim postotkom (13,80 posto) zauzeo HDZ.

To na koncu znači da je kandidacijska lista HSS-a dobila sedam mjesta u vijeću, DB Nezavisna lista i HSU, SU, BUZ, HNS DEMOKRATI, NSH, GLAS, HSS BRAĆE RADIĆ na čelu s Ljubinkom Tošićem dobili su tri mjesta, HDZ i nositelj liste Davor Sabolović dva dok jedno mjesto u vijeću ima i Sanja Lovreković ispred Domovinskog pokreta.

Nakon zbrojenih bodova, OV Nove Rače se konstituiralo. No, očito je da su nakon dugogodišnje suradnje, HSS i HDZ sada na suprotnim stranama, a po svemu sudeći tako će ostati do daljnjega.

– Složen je dogovor da predsjednica općinskog vijeća ostane Ivana Lončar (HSS). Nudili smo HDZ-u mjesto zamjenika, no nisu ga htjeli – rekao je Knežić. Podsjetimo, na lokalnim izborima 2017. godine, za potpredsjednike OV izabrani su upravo HDZ-ov Davor Sabolović i HSS-ov Damir Ivančić.

Zašto se Općinski odbor HDZ-a predomislio?

– Imao sam sastanak s Općinskim odborom HDZ-a dvije večeri prije konstituiranja Vijeća, dogovorili smo se da ipak ne bi prihvatili mjesto zamjenika već da bi više bili samostalni. Odlučili smo nadzirati rad Općinskog vijeća kako bismo vidjeli hoće li sve biti u redu s obzirom na to da imaju većinu. Zdrave konkurencije u općini treba biti. Sve što bude dobro podržat ćemo i bit ćemo za, a za sve što ne bude bit ćemo oštri kritičari – poručio je Sabolović.

Iako su svoje mjesto zamjenika odbili, HDZ je podržao izabrane potpredsjednike OV Nikolu Crnojevića (HSS) i Ljubinka Tošića (DB NL).

Knežić je najavio da će novi radni sastanak Vijeće će imati u danas (ponedjeljak) kada će se birati članovi odbora. Bez obzira na suprotne strane, dogovori koji će biti na dobrobit općine, postizat će se bez trzavica – složili su se naši sugovornici.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!