Vijećnici svoje naknade daju djeci, a Općina sufinancira vrtiće

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ZRINSKI TOPOLOVAC – Jedna od rijetkih općina koja nema problema s natalitetom je općina Zrinski Topolovac. Taj hvalevrijedan trend Općina nastoji održavati brojnim poticajima. Načelnica Jasna Mikles Horvat otkrila je nešto više.
-Pošto još uvijek nemamo vrtić, krenuli smo sa sufinanciranjem vrtića s 800 kuna po djetetu u bilo kojem gradu, ako roditelji rade i odvoze dijete u druga mjesta. Zatim imamo malu školu, dio nje financira socijalna zadruga Pružimo ruke iz Bjelovara, a dio, kada tamo više nema sredstava, i naša općina – otkriva. Isto tako, Općina osigurava školski materijal za učenike svoje područne škole, ali se uključuju i u samu obnovu škole. U prvoj godini mandata načelnice uloženo je oko 30 tisuća kuna u podove škole, u drugoj godini osigurana su igrala na školskom igralištu, dok se u trećoj godini Općina pobrinula za ulazna vrata škole. Podsjetimo da na djecu misle i tamošnji općinski vijećnici koji se već godinama odriču naknade za rad u vijeću upravo u korist najmlađih.
– To je još nekad davno, kad je općina osnovana, 1997. godine donesena odluka ili sporazum gdje su se svi vijećnici odrekli svojih naknada koje bi trebali dobivati u korist djece. Sve ove godine to se i dalje provodi – ističe. Nada se načelnica da će ovakav primjer uvesti i druge općine jer ipak – na mladima svijet ostaje.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!