Gradi se reciklažno dvorište, kanalizacija, nogostup…

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

GRUBIŠNO POLJE – Na području Grubišnog Polja trenutno se radi na tri važna projekta čija ukupna vrijednost premašuje 15 milijuna kuna. O čemu se točno radi zna gradonačelnik Zlatko Mađeruh.

– Jedna od investicija je reciklažno dvorište. Ono je malo zastalo jer pregovaramo o novim uvjetima budući da su cijene željeza drastično otišle gore, što mi nismo u mogućnosti prihvatiti jer investicija nije mala – navodi. Izgradnja reciklažnog dvorišta Grad će stajati 5,2 milijuna kuna. Financijski manje zahtjevan projekt tiče se prometne infrastrukture.

– Drugi projekt je izgradnja nogostupa u Ulici Mate Lovraka u Velikim Zdencima, to je investicija vrijedna oko 860 tisuća kuna – otkriva gradonačelnik. Ipak, trenutno najskuplji projekt Grubišnog Polja svakako je izgradnja dva i pol kilometra odvodnje, kanalizacije i nogostupa u Ulici kralja Zvonimira, vrijedan devet milijuna kuna.

– To je investicija Grubišno Polje-Zdenci. Ona podrazumijeva utvrđivanje i proširenje kolničke trase, izradu kanalizacije, odvodnje, nogostupa, paralelne kanalizacije te zatvaranje putnih jaraka. To je neto investicija od 50 milijuna kuna. Nju za nas provode Hrvatske ceste koje su već raspisale natječaj i odabrale izvođača, ali još nešto u dokumentaciji nije bilo pripremljeno, to sad dovršavamo do kraja – ističe Mađeruh te dodaje kako se nada da će uskoro imati svu potrebnu dokumentaciju za početak radova.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!