Vremešna zgrada dočekala obnovu, prvu od 1983.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ČAZMA – Na red za temeljitu energetsku obnovu, od zamjene rasvjete i stolarije, pa do rekonstrukcije grijanja, je došla i Područna škola Miklouš na čazmanskom području. Ta vremešna školska zgrada puna priča i uspomena iz minulih vremena za tom obnovom i vapi.

Foto: BBŽ

-Zgrada je stara više od 120 godina i vapi za obnovom. Prva adaptacija je bila 1983. i do današnjeg dana nije bilo većeg ulaganja – kaže ravnateljica Osnovne škole Čazma, Lidija Osman.

Zgradu je dodatno oštetio i potres iako je statika srećom sigurna. U novo ruho te 128 godina stare školske dame bit će uloženo milijun i 650 tisuća kuna, a to ulaganje posebno veseli učitelja Zdravka Jorgića.

-S ovim će se uvelike poboljšati uvjeti rada i boravka, posebno djece – ističe Jorgić.

Županijsko ulaganje je pozdravio i čazmanski gradonačelnik Dinko Pirak jer će ono, kaže, osigurati život na tom području.

-Ako ima ljudi, ako ima života, ako ima djece u našim selima, bit će i razvoja – kaže Pirak.

Foto: BBŽ

Župan Marko Marušić je za potpisa ugovora s izvođačem obnove škole u Mikloušu naglasio kako Čazmanci sada imaju župana prijatelja čija su vrata otvorena.

-Vjerujte mi da ću dati sve od sebe da s gradonačelnikom i Vladom napravimo velike stvari na području Čazme – obećao je Marušić.

Sada će zajedno, najavili su Marušić i Pirak, krenuti u napad na državnu i europsku blagajnu.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!